Roșii Marinate Cu Busuioc și Oțet Balsamic
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O rețetă delicioasă, pentru o gustare! Aroma oțetului balsamic se îmbină fantastic cu cea a uleiului de măsline și a roșiilor cu busuioc!
Am văzut ceva asemănător pe un canal tv culinar, doar că tipa de acolo punea cubulețe de pâine prăjită în sosul format.
Este bun și așa, am făcut ,dar parcă prea mult oțet se îmbibă în pâine și nu poți mânca decât foarte puțin, așa că mai bine le fac separat să pot controla sosul adăugat pe feliuța de pâine.
Este un preparat specific în Italia.
Ai nevoie de:
1 ceapă roșie
3 roșii mai mari
5 linguri ulei de măsline
10 linguri oțet balsamic
1 linguriță zahăr
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță piper
2 căței de usturoi
1 legătură busuioc
parmezan
pâine
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzișori. Roșiile se taie felii subțiri. Din ulei,oțet,zahăr,sare,piper și usturoiul mărunțit se prepară un sos. Busuiocul se taie mărunt.
Într-un vas se pun câteva feliuțe de roșii peste ele întindem ceapă,busuoic și punem puțin din sos. Se repetă procedura până la terminarea roșiilor. Acoperim vasul și lăsam la rece cam 30 min.
Se scot din frigider pentru a servii gustarea la temperatura camerei.
Pâinea se taie felii care se pun pe o tavă . Se coc în cuptor câteva minute până devin aurii. Se întorc feliile.
Se servesc feliuțe de roșii pe pâine și presărăm parmezan.
Sunt foarte bune!
Poftă bună!
Rețetă participantă la provocarea "Dulce Românie" găzduită de Flory.