Rosii In Bulion
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
O RETETA PENTRU IARNA FOARTE USOR DE REALIZAT,
DE PREFERAT ROSII PRUNISOARE,SUNT TARI SI SE ASEAZA IN BORCANE MAI USOR,INCAP MAI MULTE,,
Se spala rosiile,sa nu fie patate deloc,se pun in borcane de 800,gr,separat se face un suc de rosii( se fierb rosiile sa se inmoaie,se dau prin separator,apoi se fierb in clocot cateva minute,se adauga sare ,piper dafin dupa gust,cate putin,nu multa sare,se umplu borcanele cu acest continut,se toarna ,fierbinte,(sub borcane se aseaza o tava de inox,ptr a nu se sparge borcanele,dar totusi nu turnati clocoti sosul,se lasa in pic sa se raceasca,)apoi inchidem ermetik,borcanele cu capacele ,(aici este secretul,daca rasufla.se strica,)apoi se fierb la bain marin,la foc mijlociu,pana incepe sa fiarba borcanele,apoi se stinge focul,seacopera cu un prosop,pentru a sta asa la racit,apoi se pun in camara pentru iarna,,aceasta reteta nu necesita CONSERVANT.