contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rosii Galbene Uscate In Ulei De Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

    Imi plac mult rosiile astea galbene. Mai ales astea cu forma de para, mici si super gustoase: Yellow Pearshaped. Anul asta productia de rosioare din astea a fost mult superioara celorlate soiuri de rosii, asa incat am avut sa pun extrem de multe in sucul de rosii, motiv pentru care nu a mai iesit atat de rosu cum il stiti, ci mai portocaliu, o sa vedeti curand :P si am pus si la uscat. V-am mai povestit reteta de uscare a rosiilor, cand v-am prezentat Rosiile uscate in ulei.  
    Asa ca nu mai insist decat sa va  spun in mare ce si cum le-am facut:
   

Asadar ingrediente:
  • rosii  galbene tip para
  • sare de mare
  • busuioc uscat
  • ulei de nuca

    Procedeul este simplu si identic cu cel de al uscarii in cuptor a rosiilor obisnuite. Doar ca acestea fiind foarte mici le veti taia in doua, hai trei felii de aceeasi marime. Le puneti pe o hartie de copt intr-o tava de aragaz, le presarati cu sare de mare si busuioc uscat... dati foc mic mic cat mai mic, usa cuptorului intredeschisa si ...cateva ore bune zac in caldura pana ce li se duce toata seva. 
    Apoi le asezati frumusel in borcanase unele peste altele, turnati ulei si inchideti ermetic, pastrand la rece.
    Eu le-am pus in ulei de nuca, pentru o savoare deosebita si pentru a le pune intr-un foietaj cu .... nu va dezvalui cu ce....  surprize, surprize!