Rosii Coapte La Cuptor Cu Sirop De Agave
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta care mi-a placut foarte mult si pe care am cules-o de pe blogul gabrielei Bucatareli la borcan.Seamana a rosii uscate dar sunt mai aromate si mai gustoase .Ea a adaugat si capere, dar eu am ales sa le fac fara.
INGREDIENTE :
-2 kg
de roșii prunisoare
-4-5
linguri de ulei de măsline
-4
linguri de sirop de agave sau arțar
-sare,
piper după gust
-o
linguriță de busuioc uscat mărunțit
-o
linguriță de cimbru uscat mărunțit
-o
linguriță cu vârf de praf de usturoi
-5-6
frunze de busuioc verde tocat
-ulei de masline sau floarea soarelui pentru conservat
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
spală bine și se taie roșiile rondele de 2-3 cm grosime ( mai subțiri, se vor
rupe la sfârșit, la aranjatul în borcane)
2.Într-un castronaș se amestecă uleiul cu
siropul de agave și mirodeniile
3.Se
scufundă în acest lichid câte 10 rondele de roșii, sau câte vă permite
castronul, deodată și se amestecă cu grij,ă să se ungă pe toate fețele cu
ulei,sirop[ și mirodenii, după care se așează într-o tavă de cuptor, tapetată
cu hârtie de copt, cât mai înghesuite (pentru că ele vor scădea la copt).
4.Se
încinge cuptorul la foc mic,120*C, se așază tavă, iar după 30 de minute se deschide
puțin ușa cuptorului și se blochează cu o lingură de lemn, pentru a da voie
aburilor formați să iasă din cuptor și roșiile noastre să se coacă frumos.Cam 4
ore durează coacerea, după care se lasă să se răcească.
5.Se
pun feliuțele de roșii în borcan, alternând cu felii de usturoi și frunze verzi
de busuioc tocate și se umple borcanul cu ulei, de preferință de măsline
extravergine, dar cum e cam scump, merge și cu ulei de floarea soarelui,
amestecat eventual cu puțin ulei de măsline pentru aromă.Daca doriti puteti presara printre feliile de rosii o lingurita de capere.
Sunt
foarte gustoase , se pot mânca și ca atare cu pâine prăjită sau peste iarnă le
vom folosi la diverse preparate.
Din cele 2 kilograme de rosii, mi-a iesit un borcan de 700 g .
Spor la
conservat!