contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rosii Cherry Conservate Cu Usturoi Si Busuioc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Anul asta am vazut la Cristina o reteta de rosii cherry  conservate cu usturoi si busuioc, fara ulei, fara apa, fara nimic. Am zis ca nu se poate asa minue :) Apoi am vazut ca reteta asta e foarte populara in randul gospodinelor de toate varstele. Asa ca ea circula si tot circula peste tot. Am facut doar doua borcanele, pentru ca vreau sa vad daca vor tine si se vor pastra in conditii optime pentru la iarna. Macar vreo 3 luni le pastrez si apoi le desfac si va impartasesc atunci si impresiile mele. Reteta asta e foarte simpla si presupune doar 3 ingrediente: rosii cherry+usturoi+busuioc. Fara sare, ulei, apa si alete asemenea. Doar trei ingrediente si ni se promite o reteta superba de Rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc.

Rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc

Deci luati si notati si musai sa incercati!

Ingrediente pentru reteta de Rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc

  • 1 kg de rosii cherry
  • 10 catei de usturoi
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • * NU se pune apa!
  • * NU se pune sare!

Mod de preparare pentru reteta de Rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc

Spalati busuiocul, iar usturoiul il curatati de coaja.

Rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc

Spalati rosiile si stergeti-le de surplusul de apa. Taiati-le in doua sau in patru, daca sunt din soiul acela mai marisor. Puneti in borcane spalate, sterse si sterilizate in prealabil, pana ce se umpe borcanul. Aveti grija sa le impingegti cu lingura unele in altele, sa nu ramana goluri de aer intre ele. Deasupra puneti usturoi si frunzele de busuioc. Infiletati capacul.

Pe aragaz puneti o oala inalta in care veti pune cateva ziare pe fund. Asezati borcanele si acopetiti-le cu apa. E nevoie sa treaca apa cam de 2-3 degete deasupra capacului. Puneti oala cu apa pe foc si lasati la foc molcom timp de 60 de minute, socotit din momentul in care apa incepe sa fiarba. Puteti acoperi oala cu un capac. Lasati apoi borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert.

Pastrati borcabele in frigider sau in locuri uscate si umbroase, intr-o camara aerisita.

Folsiti aceste rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc pentru paste sau pizza.

Rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc Rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc

Acest articol Rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.