Rosii Aromate La Borcan
Sursa Rosii aromate la borcan
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vazut reteta, mia placut si am testat-o. La iarna am sa va spun si cum sant la gust.
2kg rosii de cradina
10catei de usturoi
15 frunzulite proaspete de busuioc
5 borcane 375g
Spalam borcanele si capacele si le lasat cu gura in jos, pe un prosop, la uscat. Eu ,am spalat rosiile proaspat culese din gradina mea, le-am curatat de cotor si de coaja, apoi le-am taiat in felii. Rosiile feliate le punem in borcane, le apasam putin astfel incat sa nu ramana bule de aer printer ele.
Curatam usturoiul si spalam frunzulitele de busuic si punem in fiecare borcamn 2 catei de usturoi sic ate 3 frunzulite.
Punem capacele, le asezam intr-o oala cu apa pana la capac si le fierbem 60’.
Le lasam in apa fierbinte pana a doua zi.
Scoatem borcanele din apa, le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.
Curatam usturoiul si spalam frunzulitele de busuic si punem in fiecare borcamn 2 catei de usturoi sic ate 3 frunzulite.
Punem capacele, le asezam intr-o oala cu apa pana la capac si le fierbem 60’.
Le lasam in apa fierbinte pana a doua zi.
Scoatem borcanele din apa, le stergem, le etichetam si le depozitam in camara.
Pofta buna!