Roşcata - Salată De Fasole Boabe
articol scris de gratziela blog gratziela-retete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aşa cum îţi spuneam, fasolea este Cenuşăreasa bucătăriei noastre, şi, din te miri ce, poate deveni o adevărată Prinţesă. Salata de fasole boabe este pe lista mea de priorităţi, mai ales că se poate combina în foarte multe feluri. Pentru perioada de vară îmi place să combin cu multă verdeaţă.
Ingrediente:
500 gr. fasole boabe roşii
5 fire ceapă verde
3 fire usturoi verde
6 ouă
1 legătură de mărar
tarhon verde
200gr. caş de oaie sau brânză de capră
150 ml ulei de măsline
50ml oţet din mere (dacă îţi place oţetul balsamic poţi folosi şi puţin din el, mie nu-mi place)
3-4 linguri sos de soia
Preparare:
Pune fasolea la înmuiat de cu seară.
Pregăteşte fasolea asa cum aratam aici. După ce ai făcut toaletarea pune la fiert cu puţină sare , iar după ce a fiert scurge bine de apa în care a fiert şi răstoarnă fasolea într-un bol şi lasă să se răcească, apoi pregăteşte să combini restul.
Fierbe ouăle tari, le cureţi şi le tai în cuburi pe care le răstorni peste fasole.
Caşul îl tai în cuburi mici şi-l adaugi şi pe el la salată.
Spală bine în jet de apă rece usturoiul şi ceapa verde şi le tai în rondele mici apoi le răstorni peste salată.
Condimentează cu piper, mărar verde şi tarhon tăiat mărunt, ulei, oţet şi sosul de soia. Amestecă bine până se încorporează totul, apoi pune la rece cam 1-2 ore ca să se macereze bine.
Aşează în farfurie această salată minunată şi vei fi încântat de explozia de miresme. Nu te sfii, gustă cu încredere, şi parfumuri cunoscute îţi vor da bineţe, te vor uimi şi te vor plimba pe meleaguri pe care doar tu le poţi visa şi simţi. Şi dacă ai crezut că salata aceasta este doar o simplă gustare să ştii că te-ai înşelat, este prietena ta care, din umbră, îţi călăuzeşte visele şi dorinţele spre călătorii de neuitat, cu brize uşoare şi răcoroase şi nopţi luminate de luna cea roşcată.