contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Romburi Cu Nuci Si Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente pentru cca. 16 bucati:
Pentru aluat:
- 300 g. faina
- 1 pliculet praf de copt
- 300 g. zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1 lingurita scortisoara
- 4 oua
- 200 g. unt
- 200 ml. cafea tare
- 200 g. nuci macinate
- 100 g. ciocolata de lapte/amaruie
Pentru ornat:
- 1 portie martipan
- 100 g. ciocolata alba
Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna printr-o sita in castron.
Untul moale (tinut cateva ore la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul tos si cel vanilinat, cu praful de scortisoara, ouale si cafeaua rece:

Se adauga nucile macinate si ciocolata rasa si se amesteca totul cu mixerul 2 minute la viteza maxima:

Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de cca. 25 minute:

Eu, dupa cum vedeti, am folosit tava mea dreptunghiulara care s-a dovedit a fi un pic prea mica pentru rezultatul final al prajiturii pe care o doream mai ingusta...
Asadar, va propun sa folositi tava mare de aragaz :P ...asta daca nu va deranjeaza lucrurile astea marunte care ma macina pe mine :)))
Blatul se lasa la racit:

Arata fain si asa pana la urma :P ...adica acum cand ma uit la el nu mai imi pare atat de inalt...
Am eu niste pitici pe creier...cam zbuciumati, hi, hi...

Prajitura se taie in forma de romburi:


Se topeste ciocolata alba, se toarna intr-o punga si se taie un colt. Se orneaza romburile cu dungi subtiri de ciocolata:

...si cu stelute de martipan:


Taaaaare gustoase romburile astea de cafea :))
...a doua zi le-am savurat langa o cafea speciala. A fost de neuitat! :P



Articol recomandat de savalaura.blogspot.com