Romburi Cu Nuci Si Cafea
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Ingrediente pentru cca. 16 bucati:
Pentru aluat:
- 300 g. faina
- 1 pliculet praf de copt
- 300 g. zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1 lingurita scortisoara
- 4 oua
- 200 g. unt
- 200 ml. cafea tare
- 200 g. nuci macinate
- 100 g. ciocolata de lapte/amaruie
Pentru ornat:
- 1 portie martipan
- 100 g. ciocolata alba
Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna printr-o sita in castron.
Untul moale (tinut cateva ore la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul tos si cel vanilinat, cu praful de scortisoara, ouale si cafeaua rece:
Se adauga nucile macinate si ciocolata rasa si se amesteca totul cu mixerul 2 minute la viteza maxima:
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de cca. 25 minute:
Eu, dupa cum vedeti, am folosit tava mea dreptunghiulara care s-a dovedit a fi un pic prea mica pentru rezultatul final al prajiturii pe care o doream mai ingusta...
Asadar, va propun sa folositi tava mare de aragaz :P ...asta daca nu va deranjeaza lucrurile astea marunte care ma macina pe mine :)))
Blatul se lasa la racit:
Arata fain si asa pana la urma :P ...adica acum cand ma uit la el nu mai imi pare atat de inalt...
Am eu niste pitici pe creier...cam zbuciumati, hi, hi...
Prajitura se taie in forma de romburi:
Se topeste ciocolata alba, se toarna intr-o punga si se taie un colt. Se orneaza romburile cu dungi subtiri de ciocolata:
...si cu stelute de martipan:
Taaaaare gustoase romburile astea de cafea :))
...a doua zi le-am savurat langa o cafea speciala. A fost de neuitat! :P