Romburi Cu Lapte
Sursa Romburi cu lapte
articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru blat avem nevoie de:
6 oua
230 g faina
230 zahar
3 linguri cacao
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.
Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute.
Lasam la racit.
Pentru crema avem nevoie de:
500 ml lapte
50 g amidon
2 linguri zahar
50 g ciocolata alba
125 g unt
75 g zahar pudra
Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.
Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.
Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
Lasam la racit.
Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.
Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop obtinut din:
50 ml apa
50 g zahar
2 linguri lichior de ciocolata
Taiem prajitura in romburi pe care le ornam cu 50 g ciocolata de lapte topita.