contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rolls Cinnamon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Ingrediente:
Aluat:
460 g faina
10 g drojdie uscata
65 ml lapte caldut
70 g unt/margarina topita
125 ml lapte caldut
1 ou
1 galbenus
80-100 g zahar
Un praf de sare
Umplutura :
100 g zahar
Scortisoara
2 linguri unt
Glazura:
125 g crema de branza
70 g unt
75 g zahar pudra
Mod de preparare:
Aluat:
Manual:
Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.
Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:
In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).
Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-un dreptunghi.
Zaharul se amesteca cu scortisoara.
Untul se topeste partial si se unge foaia cu el,apoi se presara amestecul de zahar si scortisoara; se ruleaza cat mai strans cu putinta, apoi se taie rulouri cu ajutorul unui fir de ata.

Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc cald 20 minute.
Intre timp se porneste cuptorul. Tava se aseaza pe nivelul din mijloc,iar dedesubt se pune o cratita cu apa calda.
Rulourile se coc aprox 35 minute,la foc moderat(nu mariti focul
:) )
Glazura:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea.
Glazura se pune pe rulourile calde si se presara cu nuca tocata.




Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com