Rolls Cinnabon
articol scris de miha blog
* Pentru aluat:
* 240 ml lapte
* 100 g zahar
* 80 g unt
* 2 oua
* 2 si 1/2 lingurite drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 4 cani faina
* Umplutura:
* 100 g zahar
* 80 g unt
* 2-3 linguri scortisoara
* Glazura:
* 100 g unt
* 150 g branza Almette
* 150 g zahar pudra
* nuci
Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga apoi zaharul, ouale, untul moale, sarea si faina. Se framanta aluatul pana devine elastic, dar usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Se unge cu unt si se presara cu zahar si scortisoara, cat mai uniform posibil.
Se ruleaza cat mai strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Taierea rulourilor cu ata este indicata, deoarece se taie perfect, iar straturile raman distincte.
Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut in jur de jumatate de ora.
Se coc la foc mediu, pana se rumenesc.
Glazura:
Crema de branza Almette se mixeaza cu untul moale si cu zaharul pudra, pana se obtine o crema pufoasa si delicioasa. :)
Se scot rulourile din cuptor si, fierbinti, se acopera cu grazura, iar peste grazura se presara nuca maruntita.
Absolut delicioase! Gabriela sa traiesti si sa-nfloresti, ca esti o comoara la casa omului. :))
Si o sectiune...