Rolls Cinnabon
Sursa Rolls Cinnabon
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveam in plan sa fac aceste Rolls Cinnabon de ceva vreme, mai precis de cand am vazut reteta pe blogul prietenei mele Gabriela Cara.
Gabitzo multumesc de reteta!!!
Daca nu ati mancat niciodata acest desert la mall, va pot spune ca este un deliciu, iar daca ati mancat stiti despre ce vorbesc.
Acestea facute in casa, sunt de 10 ori mai bune decat cele de la mall....cuvintele sunt de prisos.
Sa va prezint ingredietele
Pentru aluat:
250 ml lapte caldut
50 gr drojdie Budafok
100 gr zahar
2 oua
zahar vanilat
80 gr unt moale
450-500 gr faina
un praf de sare
Umplutura
200 gr zahar brun
2 linguri scortisoara
80 gr unt moale
Glazura
100 gr crema de branza Philadelphia
100 gr unt
200 gr zahar pudra
vanilie
un praf de sare
Incepem prin a face maiaua: intr-un castronel punem putin lapte caldut, drojdia, o lingurita de zahar si una de faina. Amestecam bine si punem castronelul langa o sursa de caldura cca 10 minute.
Pana se face maiaua, punem in masina de paine ingredientele umede (laptele caldut, ouale, untul), cele uscate (sarea, zaharul, vanilia) iar apoi maiaua.
Setam masina la programul pentru framantat si dospit.
Faina se apune putin cate putin dupa ce ati pornit masina sa framante.
In functie de faina, este posibil sa folositi toata faina, sau mai putina.
Aluatul trebuie sa fie elastic si usor lipicios, dar sa nu se lipeasca de maini.
Eu am pus exact 500 gr faina.
Dupa ce aluatul a dospit, se pune pe masa de lucru infainata. Se intinde cu sucitorul, astfel incat sa se obtina un dreptunghi. Foaia trebuie sa aibe grosimea de cca jumatate de cm.
Umplutura se face amestecand zaharul brun cu scortisoara.
Suprafata foii se unge cu unt si se presara amestecul de zahar brun si scortisoara.
Aluatul se ruleaza cu grija pe lungime, si cu ajutorul unei bucati de ata se taie ruloul in bucati de cca 5 cm. Bucata de ata se trece pe sub rulou, se fixeaza in locul in care vrem sa facem taietura, dupa care se incruciseaza capetele tragand, ca si cum am face un nod. Aluatul este taiat imediat.
Se foloseste ata si nu cutitul, deoarece cutitul turteste ruloul si face sa iasa umplutura, pe cand ata taie perfect.
Rulourile obtinute se aranjeaza intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se mai lasa la dospit cca 30 minute.
Cat timp rulourile sunt in cuptor preparam glazura astfel: intr-un castron punem toate ingredientele (crema de branza, untul, zaharul pudra, vanilia si praful de sare), si le batem cu mixerul pana obtinem o crema.
Cand rulourile sunt gata, cu ajutorul unei linguri, se pune crema peste ele fierbinti.
Se servesc cu sos de ciocolata sau caramel.
Reteta caramelului o gasiti AICI
Peste sos se presara nuci, de preferinta pecan, dar merg si ale noastre...
Nu va spun cate calorii are o portie.
Mie cand mi-a spus Gabi, m-a lasat fara cuvinte, dar merita...