contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Roll Cu Crema De Sampanie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

La fel ca si blatul din care am facut tortuletul de cafea am facut si o rulada ,am incercat crema de sampanie de la Laura Laurentiu si ne-a placut tare mult ,am folosit Angelli cu gust de piersica.
Blatul l-am facut tot din 3 oua ,3 lg apa ,6 lg de zahar si 6 lg de faina.
Procedeul il stiti ,am impartit compozitia in doua parti si intr-o parte am adaugat 1 lg de cacao.
De data asta am pus liniile mult mai drepte si mai cu grija,am copt cam 15 -20 minute in tava de 25/30 cm.
Am taiat 3/4 din blat si am pus intr-o forma de chec cu fundul rotund,dar de data asta am asezat inainte o folie ca sa nu am surprize.
Crema : aici eu am scazut doar putin din cantitatea pusa de Laura ca sa-mi intre exact in forma ,
350 ml sampanie,
1 plic de budinca de vanilie,
6 linguri cu varf de zahar,
400 ml frisca,
10 g gelatina.
300 ml din sampanie impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita pe foc ,budinca se amesteca cu 50 ml de sampanie ,apoi se pune peste cea de pe foc si se amesteca pana se ingroase.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ,am mai amestecat din cand in cand pana a ajuns la temperatura camerei.
Am batut frisca si am amestecat cu sampania ,apoi cu gelatina hidratata in cateva lg tot de sampanie am pus eu,am amestecat si am pus compozitia in tavita.
Deasupra am acoperit cu cealalta foaie de blat ,am invelit cu folie si am dat la rece.
Se intoarce pe un platou si nu mai e nevoie de nici o ornare .

Se taie si frumos si e si tare gustoasa.




Articol recomandat de torturilelissei.blogspot.com