Rol Cu Spanac
Sursa Rol cu spanac
articol scris de al3xandra.bm126 blog noi2inbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rolul asta de spanac(well, la mine e impropriu spus rol dupa niste peripetii) e foarte de efect si e si foarte gustos. E de efect daca iti iasa bine,evident,nu ca mie :P. Oricum, zic eu ca se numara printre aperitivele cele mai aspectuase, deci... daca vreti sa impresionati, treceti la treaba.
Ingrediente:
Blat:
- 500 de spanac oparit si scurs
- 100 gr unt
- 100 gr faina
- 100 ml lapte
- 4 oua
- 2 catei de usturoi (optional)
Crema:
- 200 gr branza feta(eu am pus telemea, nu recomand)
- 100 gr sunca taiata cubulete(eu am pus ceva mai multa)
- 3 galbenuse de ou fierte
- 180 gr smantana
Facem mai intai crema. Zdrobim galbenusele de ou si branza cu furculita, apoi amestecam cu smantana si sunca.
Trecem spanacul prin blender (sau tocam) si il punem intr-o cratita pe foc impreuna cu laptele, untul, si faina. Lasam cateva minute pe foc. Separam albusele de galbenuse. Batem galbenusele si le incorporam in compozitia de spanac. Adaugam usturoiul pisat, sare si piper.
Tapetam o tava cu unt, apoi cu hartie de copt. Turnam compozitia si nivelam. Dam la cuptor pentru aprox 10- 15 minute, la foc mediu. Cand introduceti o scobitoare, trebuie sa iasa curata.
Cand e gata, blatul il punem pe un prosop curat (cu tot cu hartia de copt) si il rulam. Lasam cateva minute sa se raceasca. Atentie! Nu trebuie sa fie racit de tot sa nu se rupa. Il intindem din nou ca o foaie si intindem crema de branza pe toata suprafata blatului, uniform. Rulam inapoi, de data aceasta indepartand si hartia de copt. Lasam sa se raceasca si il invelim in folie de aluminiu. Dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Pofta buna!
Reteta de pe blogul Palachinkai.