contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rol Banana-cappuccino

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Blat :
4 oua
200 g zahar
75 g faina
75 g amidon
4 lg apa rece
2 lg cacao
1 lg praf de copt
Crema :
500 g mascarpone
250 g frisca lichida
1 plic gelatina granule
8 lg zahar
1 plic zahar vanilat
4 lg cappuccino instant
2 banane
Decor :
50 g ciocolata rasa
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
       Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao.


       Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de minute; facem testul cu scobitoarea pentru siguranta.


       Pe un prosop curat presaram 1 lg de zahar si asa cald blatul il rulam strans in prosp; il lasam asa pana se raceste.

       Pentru crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, pentru a nu-i strica proprietatile. Cappuccino il dizolvam in 50 ml apa fiarta si il lasam sa se raceasca.
       Intre timp, batem frisca spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam cappuccino dizolvat si racit si adaugam mascarpone. in gelatina topita adaugam o lingura din crema, omogenizam, mai adaugam inca o lingura de crema, omogenizam din nou si amestecam cu toata crema.


       Blatul il scoatem din prosop si il asezam pe tava pe care va ramane. Pe el intindem uniform jumatate din  crema, iar in mijloc asezam 2 banane decojite si rulam la loc blatul .


       Cu restul de crema imbracam toata rulada.

       Decoram cu ciocolata rasa sau fiecare dupa imaginatie... :)