contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rock Folk Jazz Si, Fireste, Considerenet Personale, Abia Azi Ma Apuc De Gatit

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mai intai de la Doru Ionescu citire:

TIMPUL CHITARELOR la TVR 2:

4 feb 2012, ora 23.00
Editia 62 (reluare): Invitati principali: DAN ILIESCU & TIMPURI NOI (interviu, recital, arhiva, Muzeul Rock) impreuna cu prietenii Adrian Valentir (impresar, producator al primelor clipuri), Grasu XXL (live). Prezinta Doru Ionescu & Dan Cojocaru. Producator Ionela Lita

Editii noi:

11 feb 2012, ora 23.00, TVR 2
Editia 71: Best of 2011: Leo Iorga & PACIFICA / Mircea Baniciu / KRYPTON / TIMPURI NOI & Grasu XXL / LUNA AMARA / TIPTIL & Alina Manole / TRUPA VECHE / Vasile Seicaru / VH 2 / Mircea Vintila & BASORELIEF / Classic Beat Orchestra / Bogdan Muntenita / VITA DE VIE.

18 feb 2012, ora 23.00, TVR 2
Editia 72: Invitat principal: FLORIN CHILIAN (interviu, recital, Muzeul Rock) si evocarile sale (arhive cu Dorin Liviu Zaharia si Nicu Vladimir), Manfellow (castigatorii finalei romanesti Global Battle of the Bands – 2011). Prezinta Dan Cojocaru & Doru Ionescu. Producator Ionela Lita

Integralele REMIX la TVR CULTURAL

Integralele REMIX – 5 feb 2012, ora 23.50, TVR CULTURAL: (reluare din 23 dec. 2007): „SIDERAL, o formatie de 5 stele”, trecere prin istoria unuia dintre cele mai bune grupuri beat – rock din anii ’60, imagini din Arhiva Multimedia TVR si din alte surse, interviuri cu muzicienii Liviu Tudan, Mircea Dragan, Mugur Winkler, Vlad Gabrielescu, Andrei Ignat, Costin Dobrin, Cornel Ionescu “Muzicuta”, ziaristii Aurel Gherghel si Nelu Stratone.

REMIX la TVR CULTURAL:

q REMIX 292: 2 feb 2012, ora 23.35 (reluari: 3 feb – 11.00 / 5 feb – 5.05 / 6 feb – 1.00), TVR CULTURAL: MOZART ROCKS! la Alba Iulia. Selectiuni din concertul sustinut in 2 dec 2011 de Filarmonica de Stat „Transilvania” – Cluj si… o seama de instrumentisti rock, interviuri cu fondatorul conceptului – managerul Constantin Teodorescu, dirijorul Tiberiu Soare, solistul Dan Helciug si percutionistul Andrei Ilie.

LUMEA SI NOI la TVR INTERNATIONAL – emisiunile se pot urmari in timp real la http://www.tvr.ro/live_tvri.php sau inregistrate la http://www.tvr.ro/inregistrari.php?id=Lumea%20si%20noi

LUMEA ŞI NOI (O poveste… cu cântec!) 36: OTILIA ROMEA
Emisie: 9 feb 2012, ora 18.30, reluare: 10 feb – 7.30 si 14.30
Otilia Romea (Vannes, Franţa) – Tânăra cântăreaţă de muzică pop – apărută pe scenele noastre imediat după Revoluţie – a avut o ascensiune rapidă, lansând până la plecarea din 1998 trei albume discografice. Şi-a dorit să cânte într-un cabaret parizian celebru şi a reuşit. Aşa l-a întâlnit pe Jacques, un chitarist cunoscut al boemei pariziene, cu care s-a căsătorit. În momentul în care au avut un copil, cei doi s-au stabilit într-o zonă liniştită. Otilia şi-a descoperit o nouă vocaţie (aceea de a crea bijuterii), dar mai cântă pentru prieteni alături de trupa soţului său sau… la solicitarea TVR.

Reluare: LUMEA ŞI NOI (O poveste… cu cântec!) 32: DIMITRIE CĂDERE
Emisie: 16 feb 2012, ora 18.30, reluare: 17 feb – 7.30 si 14.30
DIMITRIE CĂDERE (Saint Cyr l’Ecole, Franţa), stabilit cu familia în Franţa din 1980, are două poveşti distincte, la fel de frumoase şi interesante: Cea alb/negru este a muzicianului pop-rock al uneia dintre primele formaţii româneşti de chitare electrice, „Entuziaştii”. Aceea color se identifică cu cariera de cercetător în microelectronică. Mai mult, ghid pentru echipa TVR la Versailles, fizicianul dezvăluie o altfel de explorare, împreună cu mai multe rude, redescoperind arborele genealogic al Cazabanilor din care se trage şi domnia sa, o familie franceză ramificată şi în România.

==============

Dupa stiri, sa va arat un articol care mi-a placut mult, de la retete gustoase si garnisite. I-am lasat comentariu, dar degeaba, blogspot nu merge, asa ca ii las la mine.

Mi-a placut mult ce a scris, are dreptate. Si cel mai amuzant e ca la carciuma persoanele supraponderale (ca sa vorbesc frumos, sa nu ma certe lumea) comanda invariabil pipet de pui la gratar cu salata de varza. Nu am sa inteleg in viata mea de ce nu poti pur si simplu sa mananci mai putin, indiferent ce, dar putin. Aud zilnic: daca vad utare mancare nu ma pot opri din mancat? Pai cine e stapanul, stomacul sau creierul? Cum e aia cu nu ma pot opri din mancat?

Recunosc, am aruncat aiurea piatra, ca si eu sunt mare fan bere si imi place si taria, numai sustin e s-a scris mai sus, atata tot, chiar daac sunt vinovata.

Plus ca si eu am pofta de junk food cateodata, ei si ce.

Hai sa punem si o poza, cu explicatiile de rigoare. Am scos din ghips pe al batrn si picai io de gugustiuc, asta dupa ce catzeaua a schiopatat trei zile. Eu am facut poc pt ca a venit asta din spate si mi-a retezat picioarele, intr-o fractiune de secunda ma gandeam, sa ma misc, sa nu ma misc, dar mai misc? Vestea buna e ca am doar doua coaste fisurate, nasol ca sa scot potaia afara, acum ploua cu gheata peste gheata si zapada afanata.

Si eu tot vreau sa plec la mare, na belea, bogdanoooooooo.

Apropos de regim, am iesit azi de cateva ori si la una din iesiri am primit coliva, buna tare, de la o vecina, de fapt singura, din comunitatea inlocuitoare, foarte curata si foarte bine gateste, asa ca azi, hrana de suflet, slana de Orsova si coliva de sufletul mortilor.

Cand o sa ajung la sarmale va spun, pana atunci, daca o vedeti pe rororo, luat-o voi, ca eu nu mai am coaste. rororo

edit a era sa uit de melodie, ca una zic si alta spun