Risotto Delicato
Sursa Risotto delicato
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pilaf de orez cu mere, ca sa nu spun pentru persoane bolnavioare, cum sint eu in acest moment... ufffa, sper sa-mi treaca repede...
Ingrediente pentru 4 persoane:
* 300 g orez
* 3 mere acrute nu dulci
* o ceapa
* 60 g unt
* o lingura de patrunjel taiat marunt
* 4 linguri parmezan ras
* piper macinat
* sare
* un cubulet de knorr vegetal
Curatim ceapa, o taiem marunt si o aurim putin in untul topit intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam merele curatate si taiate bucatele (eu am lasat marele necuratate), punem un pic de sare si amestecam ingredientele timp de 2-3 minute.
Intr-o tigaie punem orezul si-l prajim foarte putin, cit sa scada apa cu care l-am spalat (circa doua minute), dupa care il rasturnam peste mere, amestecam din nou bine si mai lasam cca un minut.
Intre timp, intr-un litru de apa dizolvam knorr-ul, bineinteles il punem in apa in momentul cind apa incepe sa fiarba. Adaugam peste orez doua polonice de supa vegetala, si lasam sa fiarba orezul, amestecind din cind in cind si adaugind supa de cite ori e nevoie, pina orezul e fiert.
Aproape de sfirsit, adaugam parmezanul ras, patrunjelul taiat marunt, un pic de piper macinat, acoperim si lasam la odihnit pentru circa doua minute.
Punem in farfurii si il servim cald. Pilaful meu a avut un gust un picut dulce pentru ca marul era dulce, nu acru, de aceea recomand sa puneti mar acru sau sa adaugati un pic de vin alb in timpul fierberii.