Risotto Cu Leurda Si Zucchini
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iubesc acest risotto,pentru ca ador leurda si zucchini,si tot ce este verde!
A început sezonul leurdei!Al dovleceilor înca nu,si e clar ca nu-s asa aromati ca si cei de sezon,dar ar fi pacat sa nu încercati combinatia!Mie mi se pare ca potrivesc atît de bine aceste doua ingrediente.
Daca sariti peste grana padano,se poate face si de post,la fel de gustos.
Ingredientele sînt pentru 2 portii mari.
- 130 g orez arborio
- 1 ceapa,tocata fin
- 2 zucchini,feliati subtire
- 1 canuta leurda,tocata grob
- 500 ml supa de legume
- 2 linguri grana padano,razuit
- 2 linguri ulei de masline e.v.
- sare,piper
Se pregatesc ingredientele.
O parte din dovleceii feliati i-am pus pe hîrtie de copt si i-am bagat sub grilul cuptorului.
Restul i-am pastrat pentru risotto.
O parte din dovleceii feliati i-am pus pe hîrtie de copt si i-am bagat sub grilul cuptorului.
Restul i-am pastrat pentru risotto.
Se caleste ceapa scurt în ceva ulei de masline,
se adauga orezul si se mai amesteca cîteva minute pe foc lejer,
apoi se adauga cîte putina supa de legume,si se tot învîrte cînd si cînd.
se adauga orezul si se mai amesteca cîteva minute pe foc lejer,
apoi se adauga cîte putina supa de legume,si se tot învîrte cînd si cînd.
Cînd orezul este deja al dente,se aduga zucchini feliati,se amesteca.
Dupa scurt timp se adauga si leurda,se amesteca.
Între timp se potriveste de sare si piper.
Între timp se potriveste de sare si piper.
Înainte e a lua de pe foc tigaia,se adauga si grana padano razuit,
se amesteca...gata :)
se amesteca...gata :)
Am servit risotto pe pat de zuchini grilati.Delicios pentru papila mea!