contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Risotto Cu Fructe De Mare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu voi cum faceti, dar eu pe caldurile astea fug cat pot de bucatarie! Dar... totusi niste pofte tot trebuie sa fac..
Dupa cum am mai spus, noua ne plac foarte tare fructele de mare.. Din pacate, in supermarket-uri foarte rar mai gasim fructe de mare care sa ne fie pe plac... Si aici nu vorbim de fite, ci de respectarea regimului termic, si anume, modul de depozitare al acestora! 
Dar cateodata pofta este atat de mare.. :)

Ingrediente:
500 g cocktail fructe de mare
1 ceapa mica
3 catei usturoi
sos de soia
sos Worcestershire
2 cm ghimbir ras
fulgi de ardei iute 
sare
piper
ulei de masline
250 g orez cu bob lung
1 ceapa mica
1 morcov mic
supa de peste 
1 ceapa verde

Fructele de mare le-am spalat bine in mai multe ape, apoi le-am pus 1 minut in apa oparita. 
Mai intai am pregatit orezul... Am calit ceapa tocata marunt si morcovul ras in putin ulei de masline. Am adaugat si orezul, apoi am pus supa de peste (oasele de peste ramase dupa dezosarea diversilor pesti, fierte impreuna cu legume, apoi strecurata zeama). Am pus amestecul intr-un vas de yena si am dat la cuptorul preincalzit. Am completat cu supa de peste cand a fost cazul.
Intr-un wok am pus putin ulei de masline, si am calit ceapa tocata marunt. Am adaugat usturoiul tocat, ghimbirul ras, sosul de soia, sosul Worcestershire, fulgi de ardei iute si fructele de mare scurse de apa. Am potrivit de sare si piper si am lasat cateva minute la foc.
Cand orezul era fiert pe jumatate, am adaugat fructele de mare.
Iar cand a fost gata am tocat marunt ceapa verde, si am adaugat-o orezului.
Am servit alaturi de masline picante.
Pofta buna va doresc!