Risotto Cu Fructe De Mare
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Risotto cu fructe de mare pentru 2 portii
- 200 gr fructe de mare din cocktail
- un pahar de 200 ml plin cu orez special pentru risotto
- 6 linguri ulei de masline
- 100 gr rosii taiate cuburi din conserva sau naturale
- o ceapa rosie medie
- sare, piper
- condimente care includ sofran sau sofran pur daca aveti
- 50 gr parmezan
- 400 ml apa
Cum se prepara:
1. in 4 linguri de ulei de caleste ceapa taiata marunt
2. se adauga fructele de mare congelate si se dau un clocot
3. adaugam rosiile taiate cuburi
4. orezul, apa si condimentele cu sofran se adauga peste tigaia antiaderenta si de gateste amestecand continuu timp de 15-17 minute in functie de orez.
5. se gusta orezul si daca e gata se condimenteaza cu sare si piper
6. se serveste cu parmezan ras, ceva picaturi de ulei de masline si foarte putin piper macinat
Pofta buna!
PS: am preferat sa fierb orezul cu apa si nu cu supa de pui sau de peste pemtru ca fructele de mare au deja o aroma foarte pregnanta ...