Risotto Cu Fenicul Si Praz
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
un fel gatit de mine in ultima luna de toamna,dar nepostat din varii motive,predominind timpul si neutilizarea lui eficienta,citeodata...il puteti gati foarte bine si in perioada de post,daca eliminati untul din reteta.noi am fost cuceriti de amalgamul de arome,daca sunteti amatori de asa senzatii,hai sa va insiruiesc cum am dat curs prepararii sale.
ingrediente:
( pentru 3 -4 portii)
200 grame orez
0,5 l supa de pui
2 lingura ulei de masline
2 cepe rosii medii
2 fire de praz
2 bulbi de fenicul
1 ardei rosu
1 rosie fara piele si seminte
1 lingura cu unt
sare ,piper
procesul tehnologic incepe cu tocarea sub forma de cubulete a tuturor legumelor,pe care le aruncam in tigaia cu uleiul incins si le calim timp de 3-4 minute,apoi adaugam orezul,amestecind mereu ,pina devine sticlos.in acest moment adaugam supa de pui,treptat ,la foc mic ,pina la fierberea orezului.la sfirsit,cind luam tigaia de pe foc,adaugam si untul,amestecam si servim cald.
aromele de legume,in special cea de fenicul,combinate cu cea de unt sunt fabuloase!