contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Risotto Cu Carne De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un preparat rapid si gustos . L-am facut in maxim 50 de minute .




Ingrediente :


1 cana cu orez pentru risotto (Scotti)
500 g pulpa de porc
1 morcov
1 pahar cu vin alb sec
50 g unt
sare
ulei de masline sau floarea soarelui


Mod de preparare:


Spalam carnea si o taiem cuburi.
Incingem, intr-o tigaie ,cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui  si punem carnea la rumenit,la foc mic.Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit,o scoatem si punem morcovul la calit  in uleiul ramas de la carne. Se scoate peste carne si se lasa deoparte .
Spalam orezul bine si il punem la fiert  intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare .Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec ; lasam in continuare sa fiarba,la foc mic, pana se inmoaie bobul.
Cand este gata ,inchidem focul si  adaugam peste orez, untul, carnea ,morcovul si amestecam usor .


Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit .
Daca orezul,desi e fiert , are prea multa zeama,dupa ce adaugam untul ,carnea si morcovul, dam la cuptor incins pentru 15 minute.
Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute .
Noi am servit cu salata mixta (rosii ,ardei kapia rosu,ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !