Risotto Cu Carne De Porc
Sursa Risotto cu carne de porc
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
1 cana cu orez pentru risotto (Scotti)
500 g pulpa de porc
1 morcov
1 pahar cu vin alb sec
50 g unt
sare
ulei de masline sau floarea soarelui
Mod de preparare:
Spalam carnea si o taiem cuburi.
Incingem, intr-o tigaie ,cateva linguri cu ulei de masline sau floarea soarelui si punem carnea la rumenit,la foc mic.Morcovul se curata si se taie cubulete mici. Cand carnea s-a prajit,o scoatem si punem morcovul la calit in uleiul ramas de la carne. Se scoate peste carne si se lasa deoparte .
Spalam orezul bine si il punem la fiert intr-o oala in care adaugam 3 cani de apa si sare .Lasam sa fiarba 10 minute si turnam paharul de vin alb sec ; lasam in continuare sa fiarba,la foc mic, pana se inmoaie bobul.
Cand este gata ,inchidem focul si adaugam peste orez, untul, carnea ,morcovul si amestecam usor .
Daca nu avem unt turnam putin ulei ramas de la prajit .
Daca orezul,desi e fiert , are prea multa zeama,dupa ce adaugam untul ,carnea si morcovul, dam la cuptor incins pentru 15 minute.
Acoperim oala cu folie de plastic si lasam asa 15 minute .
Noi am servit cu salata mixta (rosii ,ardei kapia rosu,ardei iute verde si castravete) asezonata cu ulei de masline si sare.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !