Risotto Cu Capsuni
Sursa Risotto cu capsuni
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai mei nu sînt mari fani risotto,si daca mai fac si combinatii de astea...i-am pierdut.
Capsuneii încep a se coace,sezonul e deschis,asa ca trebuie sa ne satisfacem papilele!
Capsuneii încep a se coace,sezonul e deschis,asa ca trebuie sa ne satisfacem papilele!
Ingrediente pentru o portie:
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica,tocata
- 100 g orez pentru risotto(arborio,carnaroli...)
- 10 capsuni,taiati în doua/patru
- 50 ml vin spumos sec
- 1 tija de menta cu cîteva frunze
- 1 tija de busuioc cu cîteva frunze
- 250 ml supa vegetala,fierbinte
- sare roz
- piper roz
- unt cît o aluna
- 20 g parmezan,razuit
- 1-2 capsuni pentru decor,optional
Ceapa se caleste 1-2 mintute în ulei de masline.
Se adauga orezul ,si se mai lasa la calit vero 2-3 minute.
Se stinge cu vinul spumos,si se amesteca usor pîna acesta se evapora.
Se condimenteaza cu sare si piper,se adauga capsunii,menta si busuiocul.
În timp ce amestecati în risotto,narile vor fi înnebunite de placere de la mireasma mentei,
a capsunilor si busuiocului.O combinatie care invadeaza si rasfata nervii olfactivi!
În timp ce amestecati în risotto,narile vor fi înnebunite de placere de la mireasma mentei,
a capsunilor si busuiocului.O combinatie care invadeaza si rasfata nervii olfactivi!
Supa fierbinte se adauga putin cîte putin,se amesteca.
Pe masura ce orezul trage lichidul,se tot adauga cîte putin pîna e gata.
Pe masura ce orezul trage lichidul,se tot adauga cîte putin pîna e gata.
Cînd orezul este fiert al dente,se îndeparteaza tijele de busuioc si menta,
apoi se adauga parmezanul si untul,se mai amesteca cîteva secunde,gata!
apoi se adauga parmezanul si untul,se mai amesteca cîteva secunde,gata!
Un risotto delicios!
(Despre orgasmele multiple suferite de papile,nici nu va mai spun,ca iar ma acuzati de pornografie :D).
Notite:
-acest risotto nu este dulce
-are o aroma superba
-este foarte cremos si parfumat
-portia este mare
-folositi neaparat un vin sec,în niciun caz un vin dulce,si nici rosu(e prea puternic)