contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Risotto Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ai mei nu sînt mari fani risotto,si daca mai fac si combinatii de astea...i-am pierdut.
Capsuneii încep a se coace,sezonul e deschis,asa ca trebuie sa ne satisfacem papilele!

 

Attached Image


Ingrediente pentru o portie:

  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica,tocata
  • 100 g orez pentru risotto(arborio,carnaroli...)
  • 10 capsuni,taiati în doua/patru
  • 50 ml vin spumos sec
  • 1 tija de menta cu cîteva frunze
  • 1 tija de busuioc cu cîteva frunze
  • 250 ml supa vegetala,fierbinte
  • sare roz
  • piper roz
  • unt cît o aluna
  • 20 g parmezan,razuit
  • 1-2 capsuni pentru decor,optional

Attached Image
Ceapa se caleste 1-2 mintute în ulei de masline.

Attached Image

Se adauga orezul ,si se mai lasa la calit vero 2-3 minute.

Attached Image

Se stinge cu vinul spumos,si se amesteca usor pîna acesta se evapora.

Attached Image
Se condimenteaza cu sare si piper,se adauga capsunii,menta si busuiocul.
În timp ce amestecati în risotto,narile vor fi înnebunite de placere de la mireasma mentei,
a capsunilor si busuiocului.O combinatie care invadeaza si rasfata nervii olfactivi!

Attached Image

Supa fierbinte se adauga putin cîte putin,se amesteca.
Pe masura ce orezul trage lichidul,se tot adauga cîte putin pîna e gata.

Attached Image

Cînd orezul este fiert al dente,se îndeparteaza tijele de busuioc si menta,
apoi se adauga parmezanul si untul,se mai amesteca cîteva secunde,gata!

Attached Image

Un risotto delicios!

Attached Image

(Despre orgasmele multiple suferite de papile,nici nu va mai spun,ca iar ma acuzati de pornografie :D).


Notite:
-acest risotto nu este dulce
-are o aroma superba
-este foarte cremos si parfumat
-portia este mare
-folositi neaparat un vin sec,în niciun caz un vin dulce,si nici rosu(e prea puternic)


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com