Risotto Cu Aripioare Picante
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum am spus de mai multe ori, ador aripioarele prajite si pregatite!! Desi nu ne omoram cu carnea de pui din comert, din cand in cand mai scapam la cate o aripioara sau la un pieptisor ptr snitel :) In rest... aprovizionare de la tara, si asta nu ptr ca am fi obsedati de bio/eco/natural, ci ptr simplu fapt ca si parintii si socii au curtea plina cu pasari si alte oratanii/animale!!
Ingrediente:
1 kg aripioare de pui
2 lingurite boia dulce
sare
piper
fulgi de ardei iute
usturoi praf
ulei de masline
150 g orez
2 fire ceapa verde
curry
supa de pui
patrunjel verde uscat
Aripioarele le-am curatat, spalat si taiat pe articulatii. Varfurile le-am aruncat oprind doar cele doua bucati. Le-am condimentat cu boia, sare, piper, fulgi de ardei iute, usturoi praf si ulei de masline, si le-am lasat la frigider pentru cca 2 ore. Cantitatile condimentelor nu le pot preciza... le-am pus "la ochi" si oricum fiecare pune dupa gust. Eu le-am vrut mai picante si de accea am pus mai mult piper si fulgi de ardei iute.
Dupa cele doua ore, aripioarele le-am pus intr-un vas de yena si le-am dat la cuptor ptr o ora, intorcand din cand in cand aripioarele ptr a nu se arde.
Cat aripioarele au stat la cuptor, am pregatit orezul: ceapa verde am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei de masline. Am pus orezul, calidu-l si pe acesta putin, apoi am stins cu supa de pui fierbinte. Am lasat sa fiarba, completand cu supa calduta.
Cand orezul a fost aproape gata, am pus curry si patrunjel uscat (ptr ca nu am avut verde si era prea tarziu). Am potrivit de sare si piper si am oprit focul.
Este o mancarica foarte buna ptr o cina, mai ales atunci cand vrei ceva mai usor de gatit :)
Pofta buna va doresc!!