Risotto Ai Gamberi E Zafferano/pilaf De Orez Cu Creveti Si Sofran
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mincarica delicioasa si bineinteles, sanatoasa...
Ingredientele nu au gramaj pentru ca am pus din ochi cantitatile, pentru doua persoane adulte si un copil.
Avem nevoie de :
- orez
- creveti
- sofran
- 1/2 ceapa
- 1/2 catel usturoi (optional)
- patrunjel
- vin alb
- ulei
- un cubulet knorr de legume
Punem intii un litru de apa la fiert, apoi aruncam in el knorr-ul, apoi curatim gamberii
In 2-3 linguri de ulei prajim ceapa, pina devine aurie. Adaugam orezul si amestecam totul pentru jumatate de minut.
Adaugam vinul, iar cind acesta s-a evaporat, incepem sa punem cu polonicul cite un pic din supa de legume (knorr). Adaugam cite un pic, nu toata supa o data si avem grija sa nu se lipeasca. Orezul pe care il am eu, s-a facut cam in 20 de minute.
Cu cinci minute inainte de a fi gata pilaful, adaugam gamberii si sofranul. Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare, desi supa fiind sarata nu ar trebui.
Orezul trebuie sa fie "al dente", deci nu prea moale. Inchidem aragazul, adaugam patrunjelul, amestecam, punem in farfurii si servim.