Risi-pisi(risi-bisi-mincare De Orez Cu Mazare Verde)
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Este o mincare care se poate minca ca atare sau cel mai mult este intilnita precum garnitura.
INTERESANTES: Acesta mincare este una din clasicile mincaruri italiene, mai exact venetiana si care se pregateste la data de 25.Aprilie in cinstea Sf. Apostol lMarcu… |
INGREDIENTE:
- 200g orez
- 400g apa/supa
- 40g unt
- 1 ceapa mijlocie
- 4 buc. cuisoare
- 250g mazare (congelata/doza)
- 1/2 leg.patrunjel verde
- 1lc zahar
- sare
- parmezan(eu nu am pus)
MOD PREPARARE:
Intr-o oala se pune la fiert supa, iar daca se foloseste apa, cind incepe sa fiarba se adaoga sare dupa gust, urmata de orez si ceapa care s-a impanat cu cuisoare.
Intr-o alta oala se pune la topit untul si cind este bine infiarbintat se adaoga zaharul si cind incepe sa prinda usor culoare se adaoga mazarea, se amesteca bine si se adaoga frunzele de patrunjel in prelabil maruntite.
Ceapa se indeparteaza din orez si se adaoga orezului mazarea.
Se amesteca totul bine, eventual se mai condimenteaza dupa gust si cine doreste se amesteca parmezan dupa gust….si voila se poate servi!
Dupa cum se observa noi am servit precum garnitura linga Schnitzel din carne de porc de la saramura (Surschnitzel)