contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Riscurile Cofeinei In Timpul Sarcinii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Iata cateva motive:

  • cofeina este un stimulent, deci accelereaza pulsul si tensiunea, ceea ce nu e deloc recomandat in timpul sarcinii; de asemenea creste frecventa urinarii, ceea ce poate duce la deshidratare.
  • cofeina poate traversa placenta si ajunge la fat, afectandu-i metabolismul prea putin dezvoltat pentru a lupta cu efectele sale; tulburari de somn ale fatului sau de miscari in burtica pot fi sesizate o data cu ingerarea de cofeina.
  • cofeina se regaseste si in ceai, suc sau ciocolata, nu doar in cafea, asa ca ai grija ce consumi.

Desi studii nu exista pentru a confirma posibilitatea aparitiei unor defecte la nastere din cauza consumului de cofeina, experimentele pe animale au aratat ca poate produce infertilitate si duce la nastere prematura sau greutate mica a fatului la nastere.
Nu exista dovezi nici pentru eventualitatea pierderii sarcinii din cauza cofeinei, insa medicii recomanda un consum cat mai scazut de cofeina. Cel mult 200 mg cofeina pe zi in timpul sarcinii sunt suficiente, echivalentul unei jumatati de ceasca de cafea.
Oricum, cel mai bine este sa reduci cat mai mult consumul de cofeina, pana la renuntare. Daca ai nevoie totusi de o cafeluta pentru a te pune pe picioare dimineata, discuta cu medicul tau pentru a stabili cantitatea la care trebuie sa te limitezi.
Sursa: QBebe


Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com