Ricotta Cu Smochine Si Miere
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta, care numai reteta nu se poate numi, provine de undeva de pe meleagurile Florentei. Descoperita de bucatarul meu preferat, Jamie Oliver, care a fost foarte surprins cînd i-a fost servit micul dejun. "Brînza si smochine la micul dejun?" Cu toate astea, se pare ca a fost atît de încîntat, încît a preluat reteta în una din cartile sale de bucatarit. Daca mai intereseaza pe cineva si parerea mea... cred ca eu sînt mai impresionata decît Jamie :D
Cei drept, eu nu am servit ricotta cu smochine la micul dejun de dimineata, ci la un mic dejun mai întîrzîiat. Dupa parerea mea, combinatia asta potriveste oricînd si la orice ora, fie un mic dejun dulce, ca desert sau chiar ca aperitiv. As modifica doar modul de servire în functie de ce ar acompania, sau ca ce fel ar fi servit.
Ingrediente:
- ricotta
- smochine
- miere de salcîm
Cum se face? Simplu!
Se aranjeaza toate ingredientele dupa plac, pe o farfurie.
Daca va place, puteti servi cu o felie de pîine alba, prajita.
Se aranjeaza toate ingredientele dupa plac, pe o farfurie.
Daca va place, puteti servi cu o felie de pîine alba, prajita.