contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Review Azura Restaurant - Radisson Hotel, Canary Wharf

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Astazi am fost la un restaurant in zona Canary Wharf din Londra, in cadrul hotelului Radisson - Azura. Cu hotelul acesta am avut experiente foarte placute in Bucuresti, organizeaza brunch-uri delicioase in jurul piscinei, deci am avut mari asteptari. Si au fost total depasite, spre satisfactia mea culinara. 
Restaurantul arata impecabil, minimalist, lumina naturala, este pozitionat chiar pe malul unui rau. Bucataria este englezeasca cu un twist modern. Am fost extrem de incantata de alegerile facute, atat eu cat si cei 8 prieteni cu care am fost. Va voi face o descriere sumara la ce am servit cativa dintre noi, las fotografiile sa spuna totul.

Eu am avut la antreu, escalop cu pancetta, piure de praz si ulei aromat. Simplu si perfect.


Damaris a servit terina de sunca si prune, legume murate si ulei cu busuioc. Arata mai mult decat apetisant...


Delia a servit o salata din dovleac copt, anghinare, ardei rosu, castane, seminte de dovleac si dressing de miere. Mi s-a spus ca e foarte bun, am si gustat putin si intr-adevar, o salata deosebita. Ca sa nu mai vorbim de aranjament.



Sotul meu a avut o supa crema de ceapa cu cidru si crutoane din branza Stilton. El nu e cu supele crema, dupa cum am mai spus intr-un post, dar a fost foarte incantat de ea, ceea ce ma bucura:)


Servirea a fost ireprosabila, cu 3 chelneri foarte prompti. Dupa o plimbare pe terasa, unde am facut ceva poze si am admirat raul, Arena O2 ce se vedea in zare si cladirile din jur, am trecut la felul principal.
Damaris a avut piept de pui umplut cu praz si feta, fondant de cartofi si sos de rozmarin. Arata bestial iar carnea era foarte frageda, am incercat, pentru ca nu m-am putut abtine:)



Eu am avut cod la cuptor cu unt, piure si sos picant de linte si chorizo. Nu stiu de, dar de fiecare data cand sunt la restaurant imi comand peste, in toate formele posibile. Ei bine, codul acesta e cel mai bun pe care l-am mancat pana acum! Am linte acasa si nu stiu ce sa fac cu ea, dar voi incerca sa reproduc acest sos, este prea bun pentru a fi tinut secret;)


Majoritatea baietilor si-au comandat friptura de vita marinata 28 de zile, cu rosii la gril, cartofi prajiti si sos de piper. Am gustat si eu putin, desi nu sunt cu fripturile in general, mai ales medium rare cum si-au luat ei (mie imi plac bine facute) si era foarte bun. Baietii au fost mega-super-uber incantati de friptura aceasta si chiar au spus ca nu stiu daca au mai mancat una la fel de frageda si buna. 


Paul a avut friptura de porc cu piure de cartofi si legume, si sote de mere. Nu arata apetisant?


La desert am avut o placinta calda de mere cu sos de caramel si inghetata, dar din pacate, am uitat complet sa ii fac poza. Oricum, foarte buna.
Ducu a avut fondant de ciocolata, inghetata de vanilie si sos de ciocolata neagra. 



Hitul pranzului a fost inghetata de paine neagra. Nu am mai mancat niciodata asa ceva, initial am crezut ca e inghetata cu alune, in orice caz, savuroasa, extrem de buna si originala. 


In concluzie, va recomand sa mergeti la acest restaurant. O experienta posh, cum spun londonezii, mancare foarte buna, ingrediente bine alese, aspect de nota 20, raportul pret-calitate echilibrat si servire de exceptie. In plus, intre noi foodies fie vorba, am invatat atatea modalitati de a decora o farfurie, dupa cum se observa din poze:)