Revani
Sursa REVANI
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
BLAT: (tava de 30 / 22 cm)
4 oua
500 gr gris
500 gr iaurt
250 gr zahar
150 gr margarina
1 plic praf de copt (10 gr)
esenta de vanilie
SIROP:
400 ml apa
250 gr zahar
zeama de la o lamaie
DECOR:
nuca de cocos
PREPARARE:
Margarina partial topita se mixeaza cu zaharul, apoi cu ouale adaugate pe rand. Se adauga iaurtul, apoi grisul cu praful de copt si esenta de vanilie, amestecand bine dupa fiecare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor pentru cca 30 de minute. Intre timp se pregateste siropul. Se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie la foc potrivit cca 5 minute dupa care se toarna in tava peste prajitura inca fierbinte. Se presara deasupra cu nuca de cocos si se portioneaza dupa ce se raceste.
Sursa: Laura Sava
POFTA BUNA!