contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Retete Pentru Masina De Paine: Paine Alba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu reusiti sa gasiti in comert o paine buna si cu atat mai putin una sanatoasa? Acum a devenit foarte usor sa va faceti propria paine, fara efort prea mare si fara aditivi!

Ingrediente necesare pentru o paine de 500 grame:
300 grame de faina
170 ml apa
1/2 lingura zahar
o lingura ulei
2/3 lingurita sare
1/2 lingurita drojdie uscata

Mod de preparare:
Avand in vedere faptul ca masina de paine se va ocupa in totalitate de prepararea si coacerea painii, nu ne ramane decat sa va oferim o serie de sfaturi importante. In primul rand, inainte sa adaugati ingredientele trebuie sa scoateti cuva din masina de paine.
Ordinea in care adaugati ingredientele este de asemenea foarte importanta. In primul rand se pune apa,  apoi se pun uleiul, sarea si zaharul. Deasupra se adauga faina, iar drojdia uscata trebuie adaugata ultima. Este de retinut ca trebuie sa respectati cantitatile ingredientelor, altfel painea s-ar putea fie sa nu creasca suficient, fie sa iasa prea moale. Daca doriti de exemplu sa faceti o paine de 1kg, nu trebuie decat sa dublati cantitatile pe care vi le-am prezentat.


Dupa ce am pus toate ingredientele am introdus cuva in masina de paine. Pentru paine alba noi am folosit programul 1 pentru paine alba (acest program se regaseste la toate masinile de facut paine), insa se poate folosi si programul 2 pentru paine alba rapida.


Dupa ce este gata, painea se scoate pentru a se raci. Nimic mai simplu!