contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Retete - Oua Umplute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 12 oua
- 2-3 castraveti acrii
- 100g smantana
- 1 lingura mustar
- sare, piper
Pentru maioneza
- 1 ou crud
- 200 ml ulei
- 1 lingurita mustar
- 1 lingura zeama de lamaie
- un praf de sare
Preparare:
Spalam ouale, le punem intr-un vas acoperite de apa si le dam la fiert pentru cel putin 15 minute. Le scurgem de apa in care au fiert si punem peste ele apa rece si le mai lasam 15 minute (asa se vor curata mai usor de coaja).

Cat timp se fierb ouale facem maioneza, care de fapt este gata in doua minute...da, da ati citit bine!
In vasul de la mixerul vertical masuram 200 ml ulei, adaugam oul crud si intreg, lingurita de mustar, lingura cu zeama de lamaie, praful de sare si mixam. In reteta originala se folosec 300 ml ulei, eu am folosit doar 200 si totul este OK!


 Cand s-au racit ouale le curatam de coaja cu grija,  le taiem in jumatate pe lung si scoatem cu grija galbenusurile. Am repetat "cu grija" pentru ca sunt operatii delicate de care depinde aspectul oualelor umplute!





Dam prin razatoarea cu ochiuri mici ouale si le frecam bine cu lingura de mustar si smantana. Adaugam castravetii dati prin razatoarea cu ochiuri mici si storsi bine de zeama si condimentam dupa gust. Punem si maioneza ( eu am pus-o toata, voi pueti sa puneti cate o lingura si sa amestecati, gustati si daca mai trebuie mai puneti cate o lingura pana ajungeti la gustul dorit) si amestecam bine.
Umplem jumatatile de ou cu aceasta compozitie si ornam cu ce avem la indemna, dupa inspiratia fiecaruia. Eu am ornat ouale umplute cu morcov si castravete acru.
Dam ouale umplute la frigider pentru cel putin doua ore. Sevim ca aperitiv.
Pofta buna!