contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Retete Din Peste Pentru Florii

articol scris de ginavas blog retetecudrag

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
                                                  Branduse....din gradina mea!
Semn ca se apropie Sarbatoarea Floriilor !Si cum multi dintre noi avem de sarbatorit, m-am gandit sa postez doua retete din peste.Poate va plac si poate le pregatiti!

Fileuri de peste cu cartofi copti si sos de marar

8 fileuri de peste le-am spalat, le-am stropit cu zeam de lamaie si le-am lasat 10 minute sa se marineze.Le-am pus intr-o tava stropita cu ulei de masline, am asezonat cu sare si piper, am pus cateva felii de lamaie, am stropit din nou cu ulei si am dat la cuptor.

Am spalat bine 8 cartofi de marime mijlocie si i-am taiat pe din doua.I-am pus cu partea sectionata pe o tava acoperita cu hartie de copt.I-am dat in cuptor, pe nivelul de jos al cuptorului.Am preferat sa ii dai si nu sa ii las intrgi pentru ca asa se coc mai repede, iar partea taiata iese foarte crocanta si gustoasa.
Intre timp am pregatit sosul de marar.Am taiat marunt niste frunze de ceapa verde, am adaugat un pic de ulei de masline, o lingurita zeama de lamaie, iaurt, marar tocat, sare si piper.
Dupa 20 de minute am turnat un pahar de vin alb in tava cu peste.Am mai lasat la cuptor 10 minute, sa se evapore vinul si sa se rumeneasca un pic pestele.Am scos cartofii si am decorat.

Cu drag!


...si o reteta mai laborioasa:

Rulouri de peste cu fasole rosie si pancakes


Am sarat si piperat fileurile.Am pregatit o umplutura din: fasole rosie, pe care am pasat-o cu o furculita, o lingura cu varf pesmet pe care l-am inmuiat cu un pic de lapte, ceapa verde, marar, sare, piper.

Am uns fileurile cu acest amestec si am rulat strans, pentru a nu se desface si avand grija sa nu iasa compozitia pe la capete.
Apoi am tras fileurile prin faina, ou batut si pesmet si le-am prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Am pregatit un aluat din :ou, faina, o lingura pesmet, lapte, sare.Trebuie sa iasa un pic mai gros decat cel obisnuit de clatite.Se toarna gramajoare in tigaia incinsa si unsa usor cu ulei.Se intorc cu o paleta si se rumenesc si pe cealalta parte.
Pentru garnitura am ales tot fasolea rosie, cu ceapa, masline, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si
piper.



Cu drag!