Retete De Post - Sarmale De Post Cu Ciuperci
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta si pozele apartin blogului BUCATARIA-MAREA AVENTURA
INGREDIENTE:
500 g ciuperci proaspete sau in conserva, 200 g orez, 3 buc morcov, 3 buc ceapa,
100 ml ulei, 3 linguri pasta de tomate, marar, cimbru, sare, piper, boia, varza murata.
PREPARARE:
Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa. Ciupercile si ceapa, se spala si se toaca marunt. Morcovul se rade mic. Se calesc in ulei, ceapa si morcovul pana se inmoaie, se adauga ciupercile si orezul. Dupa 4-5 minute de calire se adauga pasta de tomate. Se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru, marar tocat, boia dulce si iute. Se spala varza, se aleg foile si se umplu cu amestecul obtinut. Sarmalutele se pun in oala peste un strat cu varza tocata , betisoare de cimbru si boabe de piper. Deasupra se aseaza din nou varza tocata si se adauga apa fierbinte cat sa acopere totul. Se lasa sa fiarba la foc mic aprox o ora, apoi se dau la cuptor pentru inca 40-50 minute, pana se gateste varza si se rumeneste deasupra.
Pofta mare!