contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Retete De Post - Prajitura Cu Miere Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 500 g zahar
- 500ml apa
- 2 pliculete praf de copt
- 1 lingurita cu scortisoara
- migdale, alune fistic, seminte de pin
- faina cat cuprinde(aproximativ 500 g)
- 1 lingurita cu miere
- otet, sare
Preparare:
Caramelizeaza zaharul pana capata o culoare usor maronie. Ai grija sa nu se arda, pentru ca devine amarui.
Toarna treptat apa si lasa pe foc pana se topeste caramelul si obtii un sirop de zahar. Opreste focul si da la racorit.
Adauga praful de copt stins in putin otet. Icorporeaza treptat faina pana obtii un aluat putin mai gros decat cel de chec. Presara un praf de scortisoara, sare si cateva migdale tocate.
Toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu faina. Coace la cuptor 40-45 de minute.
Cu 20 de minute inainte de a opri focul, unge cu miere diluata cu putina apa. Presara deasupra restul de migdale, alune si cateva seminte de pin.
Pofta buna!