Retete De Post - Placinta Cu Spanac
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Multumesc Laura!!!
Ingrediente:
Pentru foi
- 1/2 kg faina
- o lingura sare mare
- apa cat cuprinde
- O lingura ulei de masline
- o lingura otet
Pentru umplutura
- 1 kg spanac, fiert scurs si tocat
- 1 kg de branza feta, rasa
- o ceasca orez
- o ceapa, tocata marunt
Preparare:
Amestecam toate ingredientele pentru foi si formam o coca pe care o impartim in doua, pentru doua foi.
Se caleste ceapa, se adauga spanacul, punem putina apa si adaugam si orezul. Lasam sa fiarba, dupa care lasam la racit. Dupa ce sa racit, adaugam branza.
Intr-o tava rotunda, pe care am tapetat-o, punem prima foaie, dupa care umplutura si a doua foaie. Ungem cu un ou si o crestam un pic, nu pana jos, asta o sa va ajute in a portiona placinta mai bine. Dati la cuptor pentru circa 30-40 de minute, la o temperatura de 180 grade.
VA DORESC-POFTA BUNA !