Retete De Post - Chiftelute Din Piure De Cartofi
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Multumiri!
O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 4-5 linguri cu faina
- pesmet
- 30 g margarina
- sare, piper
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 4 -5 ciuperci proaspete
Preparare:
Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata, se scurg de apa si se mixeaza cu: faina, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. Trebuie sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine, se mai adauga pesmet. Se uda mainile cu apa si se formeaza chiftelute, care se trec prin pesmet si apoi se prajesc in ulei incins. Cine doreste, le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute.
Pofta buna!