Retete De Mancaruri - Cornulete Cu Nuca Si Marmelada
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 3 linguri zahar
- 150 ml ulei sau untura
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- 1 fiola esenta rom sau vanilie
- 100 ml lapte
- 300 g marmelada
- 150 g miez de nuca
- 1 ou pentru uns
- 3 linguri zahar pentru decor
- faina pentru planseta
- 1 lingura ulei pentru tava
Preparare:
1. Freci drojdia cu zaharul pana obtii o pasta omogena, in care zaharul s-a dizolvat. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura, in care pui treptat oul batut cu sarea, drojdia, esenta, uleiul si laptele caldut. Framanti aluatul si il lasi sa creasca la cald, timp de 3/4 ora.
2. Imparti aluatul in 5 bucati egale, pe care le intinzi cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm. Cu un cutit bine ascutit, trecut prin faina, tai cercurile in 8 triunghiuri.
3. Amesteci nuca macinata cu marmelada. Pui cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi sile rulezi. Le asezi intava unsa si le lasi sa dospeasca 1/2 ora.
4. Ungi cornuletele cu ou batut si le coci 25 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Le scoti din cuptor, le ungi din nou cu ou si le presari cu zahar.
Pofta buna!