contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Retete Culinare - Varza Cu Orez Si Copanele, La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta si pozele apartin prietenei si colaboratoarei mele ONESTA. Multumesc Diana!
Ingrediente:
- 1,5 kg varza murata
- 7 ciocanele (pulpe inferioare)
- 1 cana de orez
- 200 ml suc de rosii (sau pasta de tomate diluata)
- 50 ml de ulei
- cimbru
- busuioc (optional)
- piper
- ceva sare, daca mai este necesar
Preparare:
Varza am lasat-o decuseara intr-un vas cu apa ptr dezacrire/desarare . Am scurs foarte bine varza si-am taiat-o fideluta , da' fideluta , am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul , am adaugat orezul spalat , si sucul de rosii . Am lasat totul sa se imprieteneasca si am luat pulpele la spalat si curatat si le-am condimentat cu piper , ceva concentrat se legume si un pic de boia dulce .
Intr-o tava destul de incapatoare am turnat uleiul , am asezat amestecul de varza cu orez , in care am ,,ingropat" copanelele si-am dat la cuptor ptr ... 3 (trei) ore , la doar 170 de grade ; nu , n-a fost prea mult timp , tava fiind neacoperita .
Pofta buna!