Retete Culinare - Varza Cu Orez Si Copanele, La Cuptor
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1,5 kg varza murata
- 7 ciocanele (pulpe inferioare)
- 1 cana de orez
- 200 ml suc de rosii (sau pasta de tomate diluata)
- 50 ml de ulei
- cimbru
- busuioc (optional)
- piper
- ceva sare, daca mai este necesar
Preparare:
Varza am lasat-o decuseara intr-un vas cu apa ptr dezacrire/desarare . Am scurs foarte bine varza si-am taiat-o fideluta , da' fideluta , am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul , am adaugat orezul spalat , si sucul de rosii . Am lasat totul sa se imprieteneasca si am luat pulpele la spalat si curatat si le-am condimentat cu piper , ceva concentrat se legume si un pic de boia dulce .
Intr-o tava destul de incapatoare am turnat uleiul , am asezat amestecul de varza cu orez , in care am ,,ingropat" copanelele si-am dat la cuptor ptr ... 3 (trei) ore , la doar 170 de grade ; nu , n-a fost prea mult timp , tava fiind neacoperita .
Pofta buna!