contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Retete Culinare - Papanasi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta si pozele apartin prietenei mele ONESTA. Multumesc Diana!
Ingrediente:
- 500 gr branza de vaci
- 3 oua
- 10 lg de fructoza
- 2 lg gris
- 250-300 g faina
- 1 lgt praf de copt
- coaja de portocala
- esenta de vanilie
- 1 vf de cutit de sare
- 400 ml ulei (ptr prajit)
- smantana
- dulceata
Preparare:
Am dat branza pe razatoare , am adaugat ouale (de la ,,doamnele" mele) batute bine cu-n praf de sare , aromele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si gris , si-am framantat un aluat elastic si nelipicios . Am infainat planseta (saraca , de cand se hodineste) si din aluat am facut un rulou , pe care l-am taiat in bucati de cate 2 cm latime , cu ajutorul unui cutit subtire , trecut prin faina , inainte de fiecare taiere . Mamaaaaaaaaaa , cat de usor , si cata palavrageala ... Fiecarui inel de aluat i-am facut un orificiu central cu degetul aratator trecut prin faina . Dintr-o bucatica de aluat am facut si niste sfere , egale ca numar cu inelusele de aluat . Intr-o tigaie am turnat suficient ulei , am lasat sa se infierbante bine , si-am prajit si papanasii si gogoselele , pe ambele parti , pana la o rumenire frumoasa . Fiecarui papanas i-am atasat o gogosica , am pus smantana ca de la altu' si motul de dulceata .
Pofta buna!