Retete Culinare - Macaroane Cu Branza
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
50g baghetă pâine (veche de vreo 2 zile e ideal)
350g paste scurte
250g brânză cheddar
50g parmezan
500ml lapte
3 linguri de unt
1-2 căței de usturoi
1 linguriță pudră de muștar (eu am pisat niște boabe de muștar în mojar)
3 linguri făină
Preparare:
Se încinge cuptorul la 200ºC/ gaz 6.
Se stopește bagheta de pâine tocată cu o lingură de unt topit, sare și piper și se coace până devine crocantă.
.
Se fierb pastele cu 2 minute mai puțin decât este indicat pe ambalaj
Se topesc 2 linguri de unt într-o tigaie, se adaugă usturoiul tocat fin și pudra de muștar și se călesc 1 minut .
Apoi se adaugă cele 3 linguri de făină și se amestecă. După încă 1 minut, se adaugă laptele și se amestecă pentru a se obține un sos. Se lasă la fiert ușor 5 minute, amestecând până se îngroașă .
Se ia de pe foc, apoi se adaugă brânza cheddar și parmezanul, date prin răzătoare. Se amestecă pastele cu sosul, apoi se răstoarnă într-un vas termorezistent și se pun deasupra pâinea și restul de parmezan ras.
Se coace compoziția 20 de minute, până devine crocantă și aurie.
Poftă bună!