Retete Culinare De Craciun - Toba De Porc
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pozele apartin site-ului www.vulpeabucatar.com
Ingrediente:
- organe de porc - ficatul, rinichii, inima, urechile, limba
( cate 500 g din fiecare )
- stomac de porc
- 1 kg de carne de la guşă cu multă grăsime
- 1 picior de porc ( adidasi )
- sare, piper
- ata si ac de cusut
Preparare:
Se spala si se pirlesc bine picioarele. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.
Se spală bine organele în apă rece. Se taie în bucăţi de 5 cm, se curăţă de pieliţe, cheaguri de sânge, etc. Se lasă 10-15 minute în 3 părţi apă şi 1 parte oţet să iasă orice eventual miros. Carnea se spală şi ea şi se taie în cuburi.
Cind furculita patrunde usor in carne ( picioare ), se pun sa fiarba orgaele si carnea, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierb toate pina carnea se desprinde de pe os.
Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert (păstraţi zeama în care au fiert organele ) , dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari( 2 – 3 cm ). Amestecati cu putina zeama in care au fiert organele, sarati si condimentati dupa gust.
Se ia burta şi se coase cu sfoară subţire până rămâne o gaură cu diametrul de 5 cm, cât să puteţi pune bucăţile în burtă. până umpleţi burta şi coaseţi bucata rămasă. Se înţeapă burta, din loc in loc.
Se pune toba la fiert în zeama în care au fiert organele timp de o oră. Când este gata se scoate şi se pune la presat între două tocătoare peste care se pune o greutate.