Retete Culinare - Corabioare De Dovlecei Umplute Cu Branza
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa o reteteta luata de pe siteul www.gustos.ro.
Ingrediente:
- 4 dovlecei potrivit de mari
- 2 oua
- 300 g branza(telemea de vaci putin sarata)
- 100 g cascaval
- 1 lingura de gris
- marar, piper si sare daca mai este cazul
- 1/2 lingurita de chimen
Preparare:
Am taiat dovleceii in doua pe lung si la baza am tait o portiune ca sa se poata aseza fara sa se rastoarne.
I-am scobit de seminte( cu o lingurita si cu grija sa nu-i gauresti) apoi i-am dat in cateva clocote, in apa cu sare. Cat s-au racit am preparat compozitia formata din branza data pe razatoare, ouale batute,gris, piper, marar si chimenul pisat putin pentru a-i activa aromele. Am gustat de sare si i-am mai pus putina.
Am umplut corabioarele si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am dat la cuptor pentru 40-50 min. Cand sunt aproape gata, razi cascavalul peste ele si le mai lasi 2-3 minute.
Le poti servi calde, dar la fel de bine merg si reci.
Pofta buna!
Ingrediente:
- 4 dovlecei potrivit de mari
- 2 oua
- 300 g branza(telemea de vaci putin sarata)
- 100 g cascaval
- 1 lingura de gris
- marar, piper si sare daca mai este cazul
- 1/2 lingurita de chimen
Preparare:
Am taiat dovleceii in doua pe lung si la baza am tait o portiune ca sa se poata aseza fara sa se rastoarne.
I-am scobit de seminte( cu o lingurita si cu grija sa nu-i gauresti) apoi i-am dat in cateva clocote, in apa cu sare. Cat s-au racit am preparat compozitia formata din branza data pe razatoare, ouale batute,gris, piper, marar si chimenul pisat putin pentru a-i activa aromele. Am gustat de sare si i-am mai pus putina.
Am umplut corabioarele si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am dat la cuptor pentru 40-50 min. Cand sunt aproape gata, razi cascavalul peste ele si le mai lasi 2-3 minute.
Le poti servi calde, dar la fel de bine merg si reci.
Pofta buna!