contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Retete Culinare -cele Mai Bune Cepe Umplute Din Lume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta si pozele apartin blogului Bucataria-marea aventura
INGREDIENTE:
* 4 cepe decojite
* 2 catei de usturoi tocati marunt
* 4 linguri cu smantana
* 4 linguri parmezan ras (sau orice fel de branza)
* sare,piper
* 4 crengute de cimbru
* 4 felii de bacon afumat cu striuri
PREPARARE:
Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare
ale fiecarei cepe si il tocam marunt.
Prajim apoi in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul,
2-3 minute, pana se inmoaie.
Turnam smantana si luam de pe foc.
Amestecam si parmezanul in compozitie si asezonam cu sare si piper.
Infasuram fiecare ceapa intr-o felie de bacon pe care o prindem
cu o crenguta de cimbru verde.
(Jamie a folosit rozmarin dar mie imi place mai mult cimbrul
si este si mai usor de gasit…)
Asezam cepele intr-o tava si le umplem cu sosul de ceapa tocata.

Coacem 20-25 minute in cuptorul preancalzit, pana cand cepele devin fragede.
Timpul coacerii poate fi mai mare cu 3-4 minute daca cepele sunt mai mari.
Delicios…e putin spus!



Sursa: blogul Bucataria-marea aventura