Retete Culinare - Ardei Umpluti
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta si pozele apartin prietenei si colaboratoarei mele ONESTA. Multumesc Diana!
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc +vita
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 kg ardei gras (11-12 bc )
- 100 g orez cu bob mare
- 1 leg patrunjel
- 1 leg marar
- 2 galbenusuri de ou
- 100 ml suc de rosii
concentrat de legume (optional)
- 2 lg de gris
- sare si piper dupa gust
- 1 lgt de cimbru
- cateva frunzulite de busuioc
- piper macinat
- 2 rosii bine coapte
- 3 lg ulei
Preparare:
Tocam carnea , o condimentam cu sare piper si cu celelalte plante aromate , spalate si tocate marunt , si-o lasam sa se odihneasca . Ceapa o curatam si o tocam marunt , morcovul spalat il dam pe razatoarea mica , spalam orezul si-l lasam la scurs . Ne ocupam si de ardei , pe care-i spalam , le indepartam cotoarele , semintele si nervurile interne si-i lasam la scurs si pe ei .
Intr-un bol amestecam carnea aromata cu ceapa , morcovul , orezul , galbenusurile de ou , grisul si sucul de rosii , pana la omogenizarea completa . Cu aceasta compozitie umplem ardeii , iar din rosii taiem felii si punem capacele ardeilor . Cu putin ulei ungem cratita in care vor fi asezati ardeii , copletam cu apa calda si adaugam suc de rosii , daca dorim culoare-n vasul de fierbere . Dam la foc mic vasul cu ardei si lasam sa fiarba bine de tot (eu ii las cateva ore , pe ochiul cel mai mic , cu flacara cea mai mica ... am rabdare fetelor )
Daca dorim , putem sa le facem si-un sosulet din cateva linguri de zeama de la ardei si cu o lingura de faina , dar asta implica scoaterea ardeilor din cratita , executarea sosului si repunerea ardeilor in sos , in care vor mai fierbe cateva minute , ptr a patrunde acel sos in ardei .
ALTERNATIVA : Se pot servi ca atare , doar cu smantana si paine rumena si proaspata.
Pofta buna!
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc +vita
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 kg ardei gras (11-12 bc )
- 100 g orez cu bob mare
- 1 leg patrunjel
- 1 leg marar
- 2 galbenusuri de ou
- 100 ml suc de rosii
concentrat de legume (optional)
- 2 lg de gris
- sare si piper dupa gust
- 1 lgt de cimbru
- cateva frunzulite de busuioc
- piper macinat
- 2 rosii bine coapte
- 3 lg ulei
Preparare:
Tocam carnea , o condimentam cu sare piper si cu celelalte plante aromate , spalate si tocate marunt , si-o lasam sa se odihneasca . Ceapa o curatam si o tocam marunt , morcovul spalat il dam pe razatoarea mica , spalam orezul si-l lasam la scurs . Ne ocupam si de ardei , pe care-i spalam , le indepartam cotoarele , semintele si nervurile interne si-i lasam la scurs si pe ei .
Intr-un bol amestecam carnea aromata cu ceapa , morcovul , orezul , galbenusurile de ou , grisul si sucul de rosii , pana la omogenizarea completa . Cu aceasta compozitie umplem ardeii , iar din rosii taiem felii si punem capacele ardeilor . Cu putin ulei ungem cratita in care vor fi asezati ardeii , copletam cu apa calda si adaugam suc de rosii , daca dorim culoare-n vasul de fierbere . Dam la foc mic vasul cu ardei si lasam sa fiarba bine de tot (eu ii las cateva ore , pe ochiul cel mai mic , cu flacara cea mai mica ... am rabdare fetelor )
Daca dorim , putem sa le facem si-un sosulet din cateva linguri de zeama de la ardei si cu o lingura de faina , dar asta implica scoaterea ardeilor din cratita , executarea sosului si repunerea ardeilor in sos , in care vor mai fierbe cateva minute , ptr a patrunde acel sos in ardei .
ALTERNATIVA : Se pot servi ca atare , doar cu smantana si paine rumena si proaspata.
Pofta buna!