contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Reteta Rapida - Salau Cu Sos Teryaki

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Din nou o reteta care se face in 30 minute. Eu am avut salau, dar se poate folosi orice peste.
Teryaki este de fapt un mod in care japonezii prepara mancarea.  Ei marineaza carnea intr-un sos format in principal din sos de soia, sake si zahar., apoi o pregatesc pe gratar. Marinata aceasta a fost adoptata si de alte tari, care o folosesc ca un sos. Cum sake n-am gasit, am cumparat un sos teryaki gata facut.
Ingrediente:

  • 1 peste intreg, curatat
  • 1 pahar vin alb sec
  • 4 - 5 linguri sos teryaki (e sarat, deci nu e nevoie de sare)
  • piper dupa gust
  • o ramurica de rozmarin
  • cateva bucatele de unt

 

  1. Cresteaza pestele la distanta se 2-3 cm, pe ambele parti.
  2. Pune pestele intr-o tava nu prea mare, dar care sa-l cuprinda. Toarna vinul peste el.
  3. Pune rozmarinul in burta pestelui.
  4. Stropeste-l din belsug cu sos teryaki si presara cu piper. Pune bucatele de unt din loc in loc.
  5. Pune tava in cuptorul incins la 200 C (tare) pentru 20 minute (sau pana e facut)
  6. Daca in acest timp sucurile din tigaie scad prea mult, ca sa nu se arda mai poti pune putina apa.
  7. Cand pestele e facut, scoate-l pe o farfurie mare si deglaseaza tava. Pune in tava putina apa (sau mai bine vin) si fierbe incet pe aragaz. Cu o lingura freaca bine orice urma de resturi. Lasa sa fiarba pana ce sosul se ingroasa.
  8. Foloseste sosul astfel format ca garnitura la peste.

Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com