Reteta Rapida - Pui Cu Morcovi Si Cartofi Noi (herbed Chicken Thighs With Spring Carrots And Potatoes)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In ultima vreme lumea ma "acuza" prieteneste ca retetele mele sunt cam sofisticate si au mult prea multe ingrediente. De aceea m-am gandit sa incep o rubrica in care sa pun retete rapide si cu, sa zicem, 5 ingrediente (fara sare si piper, ca din astea presupun ca are toata lumea prin casa). Si asta fara sa fac rabat de la gust. Recunosc, pentru mine va fi o provocare, asa ca urati-mi succes!
Pentru inceput, am ales niste legume de primavara aromate cu oregano. Am pus si niste ciocanele de pui, asa pentru design :))
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 8 ciocanele de pui, curatate
- 1,5 kg cartofi noi, curatati
- 8 morcovi mici, de primavara, curatati
- 4 linguri ulei de porumb
- 1 lingura cu oregano uscat
- sare, piper dupa gust
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Pune carnea si legumele in tava de la aragaz. Toarna uleiul deasupra. Presara oregano, sare si piper. Cu mainile amesteca bine toate din tava, ca sa fie ingredientele amestecate.
- Toarna 1/2 de pahar cu apa (sau vin daca ai) in tava, apoi pune la cuptor cam 30 de minute.
- Gata, asta e tot! Va garantez ca o sa va placa nespus.