Reteta Profiterol
Sursa Reteta Profiterol
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Profiterole
Aluatul de ecleruri se pune cu linguriţa (cît o măslină mare) în tava neom «a. Distanţa dintre profiteroluri trebuie să fie de 2 cm. Tava se introduce în cuptorul bine înfierbîntat. Se coc cca 20 minute, dar cuptorul nu se deschide 15 minute. Cînd sînt reci, se glasează pe jumătatea de deasupra, exact ca şi ecle-rurile şi se lasă să se usuce. Se taie, apoi, în jumătăţi şi se umplu cu cremă dc tort cu aroma preferată.
Profiterolurile se aranjează pe un soclu de frişcă cu gelatină (v. Frişcă cb gelatină”) cu grosimea de 3—4 cm şi se ţin 2—3 ore la rece.
Se poate manca impreuna cu o inghetata moale aromata. Yamiii ! Pentru copiii este excelent si de ce nu si pentru Adulti ..ca mine !!