Reteta Prajitura Cu Marmelada
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
PRĂJITURĂ CU MARMELADĂ
300 g făină, 200 g unt, 100 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 1/2 pahar mic cu vin, 1 lingură de smîntînă, 3 linguri marmeladă de caise. Crema: 4 ouă, 150 g zahăr vanilat, 150 g alune sau nuci măcinate.
Se frămîntă pe masa de aluat făina cu untul, zahărul, gălbenuşurile, vinul şi smîntînă. Nu se frămîntă prea mult, atît cît se amestecă totul bine. Se întinde o foaie de 1/2 cm grosime, se aşază în tavă, se dă la cuptor şi se coace pe jumătate. Se unge apoi cu marmeladă de caise sau alta, după gust, iar deasupra se toarnă următoarea compoziţie: se freacă gălbenuşurile cu zahă-rul vanilat. Cînd sînt ca o cremă se adaugă albuşurile spumă şi alunele sau nucile date prin maşină. Se întinde compoziţia în tavă peste marmeladă şi se dă din nou în cuptor. Se taie dreptunghiuri după ce s-a răcorit.
140 g făină, 100 g zahăr vanilat, 35 g untură, 7 ou; 2 linguri de marmeladă. Crema: 4 albuşuri, 180 g zahăr vanilat, 140 g nuci măcinate.
Se cerne făina pe masa de aluat. Se face gaură la mijloc şi se pune zahărul vanilat, untura şi oul. Se frămîntă repede pînă se face coca uniformă. Se întinde o foaie, se aşază în tavă şi se coace pe jumătate la cuptor, apoi se unge deasupra cu o marmeladă după gust. Pentru aceasta se toarnă următoarea compoziţie: se pun într-o cratiţă nucile măcinate cu zahărul vanilat şi albuşurile şi se bat încălzindu-le pe marginea maşinii. Cînd compoziţia este caldă se toarnă peste . aluatul din tavă, uns cu marmeladă. Se coace la foc potrivit. Se taie după ce s-a răcorit.
*
140 g făină, 140 g unty 140 g zahăr vanilat, 2 gălbenuşuri, 70 g migdale curăţite şi măcinate, coajă rasă de lămîie, 2 linguri de marmeladă. Crema: 4 albuşuri, 150 g zahăr, 150 g migdale.
Se coace în tavă la fel ca mai sus un aluat făcut din făină, unt, zahăr vanilat, gălbenuşuri, migdale curăţite şi măcinate şi puţină coajă rasă de lămîie. După ce s-a uns cu marmeladă, se toarnă deasupra albuşurile bătute spumă, cu zahăr şi amestecate cu migdalele curăţite şi măcinate. Se coace întîi la foc încet, apoi la foc mai iute.