Reteta Prajitura Cu Caise
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
PRĂJITURĂ CU CAISE
150 g făină, 100 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, un praf de sare, caise cît se cer, zahăr tos pentru caise. Crema: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină.
Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc şi se pune untul, zahărul, un ou şi sare. Se întinde o foaie de mărimea tăvii de copt, se dă la cuptor şi se coace pe jumătate. Se pregătesc dinainte caisele, tăiate în două, necojite. Se aşază cu partea în care a stat sîmburele în sus şi se umple golul cu puţin zahăr. Se dă din nou la cuptor, pînă ce s-a topit zahărul şi fructele încep să se moaie. între timp se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina şi la urmă albuşurile spumă. Se toarnă compoziţia peste fructe, se coace la foc potrivit. Se taie caldă în romburi sau dreptunghiuri. La fel se poate face prăjitura cu prune, vişine, fragi etc.